Kdy ztrácíme Ego a emoce, které námi cloumají?

Spread the love

Drazí čtenáři, bratři a sestry, přátelé Pravdy. V posledním článku jsem dával odkaz, ve kterém nás nebeský Otec, JeHoVaH (Jehova) Bůh dopředu informoval, jak bude postupovat vzhledem k člověku v závěru Času Konce. Že nejprve přichází podzimní déšť ohledně ducha a poté jarní, který se projeví vzhledem k všemu tělu. Je to duchovní proces, proto se vše projevilo na duchovní úrovni.

Výsledek Božího jednání a tohoto procesu se projeví fyzicky, až se vše dokončí. Ne jak si to přeje člověk, ale jak to vše připravil sám Stvořitel nebe a země. Čím více se stáváme duchovními lidmi, tím více si uvědomujeme i fyzické projevy těchto Božích kroků. Kdy uvidíme výsledek? Když přijmeme do svých životů Boží vůli, jako hlavní cíl. Tato vůle je vyjádřena pod inspirací apoštolem Pavlem:

Především tedy vybízím, aby se konaly úpěnlivé prosby, modlitby, přímluvy, předkládání díků za lidi všeho druhu, za krále a za všechny, kteří jsou ve vysokém postavení; abychom mohli dále vést klidný a tichý život s plnou zbožnou oddaností s vážností. To je znamenité a přijatelné před zrakem našeho Zachránce, Boha, JEHOŽ VŮLÍ JE, aby lidé všeho druhu byli zachráněni a přišli k přesnému poznání pravdy.“ .

Kdy můžeme prosit za lidi ve vysokém postavení, aby to bylo upřímné a nejenom formální? Když přijmeme srdcem fakt, že i oni sami byli Satanem podvedeni a obelháni. A TO JE JEDNA Z NEJVYŠŠÍCH PRAVD. Že to tak je, to zjistíme tehdy, když do svých životů uplatníme POROZUMĚNÍ o trámu ve svém vlastním oku. Je lehké soudit druhé, ale své vlastní skutky a jednání soudit nechceme. Proč? Naše Ego a naše emoce nám vždy vysvětlí, PROČ JSME JEDNALI PRÁVĚ TAK.

Co tím činíme? BEZZÁKONNOST = NESPRAVEDLNOST. Sami sebe omluvíme, ale ostatní kolem nás ne. Pokud nemáme stejný MĚŘÍCÍ PROVAZEC na všechny, sebe nevyjímaje, nikdy nemůže říci, že jsme SPRAVEDLIVÍ. Pokud tedy nemáme z Písma trhací kalendář, kde jsme ochotni přijímat jen takové myšlenky, které lahodí našemu uchu a našemu pohledu, pak si uvědomíme, že musíme ve svém uvažování projevit změnu. Proč?:

A přece jim pak chci vyznat: Nikdy jsem vás neznal! Pryč ode mne, vy, kteří činíte BEZZÁKONNOST!“ .

Opět to byl apoštol Pavel, kdo nám vysvětlil pod inspirací, že takové jednání je BEZZÁKONNOST:

Proto jsi neomluvitelný, člověče, ať jsi kdokoli, jestliže soudíš; protože v tom, v čem soudíš jiného, odsuzuješ sám sebe, neboť ty, který soudíš, provádíš totéž. A víme, že Boží soud je ve shodě s pravdou proti těm, kteří takové věci provádějí. Ale myslíš si, člověče, když soudíš ty, kteří provádějí takové věci, a přesto je sám děláš, že unikneš Božímu soudu?“ .

Nemáme rádi tento text, protože naše Ega, naše emoce nás vidí v lepším světle, než ostatní. Proto je potřeba se zaměřit na slovo, které opět nemáme vůbec rádi, natož, abychom jej uplatňovali ve svých životech. Které to je? Je to sloveso KÁT SE! Jak jsme mohli z článku, na který jsem odkazoval, zjistit, je vybídka k POKÁNÍ v Písmu na padesáti třech místech. Jen 4x ve staré smlouvě, ale 49x v té Nové.

Už jenom význam čísel nám odhaluje, co se nám tím vším snaží nebeský Otec ukázat. Tak si to rozeberme. Začněme celkovým počtem:

53 = odděluje (rozděluje) nás toto jednání, když jej nepřijmeme do srdce (5) od PRAVDY (3). Kdy? V čase Konce (5+3=8). A to rozdělení (5) se dotkne každého člověka (5×3=15 1+5=6), který se odděluje od PRAVDY (3).

V čase NOVÉ SMLOUVY (49) se to bude velmi intenzivně (4) projevovat a odhalí nám, kdo je skutečně obrácený člověk (9). Bude to mít vliv na celý Satanův systém (4+9=13) a stane se to měřícím provazcem, Pravdou PRAVDY (4×9=32 Pravdou /3/ PRAVDY /2/), která oddělí (2+3=5) nedokonalého člověka (2×3=6).

Oprava a doplnění 29.07.2024 . Byl jsem bratrem upozorněn na chybu, za kterou se omlouvám, ale na smyslu zprávy se nic nemění. Jsem rád, že to s manželkou zkoumají. Když něco sepisuji, bývám v myšlenkách hodně ve předu, jak mne duch vede. Je dobře, že sami hledáte a sami toužíte po správné odpovědi. Neumím počítat. Správně je myšlenka, její formulace tato:

(4×9=36) Pravdou (3) ohledně nedokonalého člověka (6) je jeho oddělení se obrácením (3+6=9) a tímto bude završen / zakončen celý proces nápravy a odstranění Satanova vlivu (3×6=18).

Chyby si všimla naše sestra, jeho manželka. Mám radost a ještě jednou děkuji, nejenom jim, ale i nebeskému Otci v Beránkově jménu.

Ve Staré Smlouvě (4) jsme na to byli intenzivně (4) připravováni.

K čemu nás vedou Ego a Emoce? Naše modlitby nemohou být vyslyšeny. Proč? Protože se v nich odráží náš stav srdce. Nedosáhli jsme v něm na POKÁNÍ a naše mysl je naplněna BEZZÁKONNOSTÍ. Takových modliteb se může ujmout Satan, protože k nebeskému Otci se nemůže dostat nic, co je něčím znečištěno. A Satan samozřejmě jedná pro svůj záměr, aby nás jako ten věčně se plazící had po břiše slízl, jako to ten prach.

Ego a emoce nám brání v rozlišovací schopnosti. Upřímným pokáním toto ego a ty emoce potlačíme. V Písmu je nám ukázáno, jak to má vypadat. Prvním příkladem je tato situace:

Když se na něj při jedné příležitosti tlačil zástup a naslouchal Božímu slovu, stál u Genezaretského jezera. A viděl dva čluny zakotvené na břehu jezera, ale rybáři z nich vystoupili a vymývali své sítě. Jakmile nastoupil do jednoho z člunů, který byl Šimonův, požádal ho, aby odrazil kousek od země. Potom se posadil a z člunu vyučoval zástupy. Když domluvil, řekl Šimonovi: Zajeď tam, kde je hloubka, a spusťte své sítě k lovu. Ale Šimon mu odpověděl a řekl: Učiteli, celou noc jsme se lopotili a nic jsme nechytili, ale na tvůj příkaz chci spustit sítě. Nuže, když to udělali, zahrnuli velké množství ryb. Vskutku, sítě se jim trhaly. Tak pokynuli na své společníky v druhém člunu, aby přijeli a pomohli jim; a přijeli a naplnili oba čluny, až se potápěly. Jakmile to Šimon Petr uviděl, padl k Jehošuovým kolenům a řekl: Vzdal se ode mne, protože jsem hříšný muž, Pane. Při úlovku ryb, který vytáhli, ho totiž přemohl úžas a všechny s ním a podobně Jakuba i Jana, Zebedeovy syny, kteří byli Šimonovými podílníky. Jehošua však Šimonovi řekl: Přestaň se bát. Od nynějška budeš chytat živé lidi.“ .

Petr byl pod emocemi a egem. Proč? Protože byl zkušeným rybářem a tak se mu zdálo nemožné, že by nyní mohli něco ulovit. Najednou si pod tíhou ryb uvědomil jakou moc má ten muž, Pán Jehošua Kristus a přepadla jej bázeň. Uvědomil si, že je NIC! Už žádné EGO a žádné negativní EMOCE. Proto okamžitě vyznal, že je hříšný a člověk Jehošua by se jím mohl pošpinit. Uvědomil si, že vůbec Panu Jehošuovi nevěří. Tak to zasáhlo jeho SPRAVEDLIVÉ SRDCE, že nemohl snést vedle sebe tak čistou bytost, jakou byl sám Pán Jehošua. Petr projevil skutečné POKÁNÍ.

Všiml si toho Pán Jehošua? Ano, všiml, proto jemu řekl, že se nemá bát, ale že s ním od této chvíle bude chytat symbolicky lidi do vlečné sítě Božího království. Ostatním to zatím říci nemohl, protože ještě na pokání Petrova skutku nedosáhli.

Další příklad nacházíme zde:

Dva lidé vešli do chrámu, aby se modlili, jeden farizeus a druhý výběrčí daní. Farizeus stál a modlil se pro sebe: Ó Bože, děkuji ti, že nejsem jako ostatní lidé, vyděrači, nespravedliví, cizoložníci, nebo dokonce jako tento výběrčí daní. Postím se dvakrát týdně, dávám desetinu ze všeho, co získám. Ale výběrčí daní stál opodál a nechtěl ani pozvednout oči k nebi, ale stále se bil v prsa a říkal: Ó Bože, buď milostivý ke mně, hříšníkovi.  Říkám vám: Tento muž odešel domů prokazatelně spravedlivější než onen muž; protože každý, kdo se vyvyšuje, bude pokořen, ale ten, kdo se pokořuje, bude vyvýšen.“ .

Proč odešel jako spravedlivější? Protože nesoudil druhé, uvědomoval si svou vlastní hříšnost. Činil upřímné POKÁNÍ tím, že nebyl schopen pozvednout oči k nebi, kde nemůže vstoupit nic nečistého. Bylo by to v jeho očích NESPRAVEDLIVÉ, BEZZÁKONNÉ, chtít upřít zrak symbolicky na nebeského Otce, který je svatý. Každé POKÁNÍ ničí naše vlastní Ego a naše negativní emoce, zášť k těm, kdo jsou i spravedlivější než jsme my sami.

Proto Pán Jehošua oznámil:

Nepřišel jsem, abych volal k pokání spravedlivé, ale hříšníky.“ .

Nikdy nejsme tak čistí, abychom si mohli o sobě myslet, že nejsme hříšní lidé. Naše srdce toto POROZUMĚNÍ proměňuje do SPRAVEDLNOSTI. Pak mohou být naše modlitby vyslyšeny. Proto nám bylo dáno podobenství o marnotratném synovi. V něm je ukázáno, co musíme učinit, když víme, že jsme jednali nespravedlivě vůči člověku, ale i vůči Otci. Co to je? Tak opět Písmo:

Již nejsem hoden nazývat se tvým synem. Udělej mě jakoby jedním ze svých nádeníků. Vstal tedy a šel ke svému otci. Zatímco byl ještě daleko, jeho otec ho zahlédl a byl pohnut lítostí a běžel a padl mu okolo krku a něžně ho políbil.“ .

Pokud by nevstal a sám nešel urovnat svou záležitost se svým otcem, nedosáhl by na skutečné POKÁNÍ. Protože byl jeho otec SPRAVEDLIVÝ, velmi se z tohoto kroku syna radoval. Co prohlásil?:

A přiveďte vykrmeného mladého býka, poražte ho a jezme a radujme se, protože tento můj syn byl mrtvý, ale opět ožil; byl ztracen, ale našel se. A začali se radovat.“ .

Jak byl mrtvý? DUCHOVNĚ, sám sebe vyloučil z domácnosti otce, protože nejednal moudře s tím, co mu bylo dáno a svůj duchovní majetek prohýřil díky svému Egu, svým emocím. Myslel si, že to co už má, že mu to pro duchovní život stačí a sám sebe považoval za spravedlivého. Mnozí toto z příběhu marnotratného syna chápou, ale přesto takto nejednáme. Kdy jsme se snažili urovnat nějakou záležitost s našimi bratry a sestrami poté, kdy jsme byli jimi usvědčeni z nepravosti?

Přesto to máme opět v pokynech samotného Krále králů a Pána pánů, Jehošuy Pomazaného:

Jestliže tedy přinášíš svůj dar k oltáři a tam si vzpomeneš (Co je to dnes oběť oltáři? To jsou naše modlitby.), že tvůj bratr má něco proti tobě, zanech svůj dar tam před oltářem a odejdi; nejprve se usmiř se svým bratrem a pak, až se vrátíš, obětuj svůj dar. Hodlej rychle vyřešit záležitosti s tím, kdo si na tebe stěžuje před zákonem, dokud jsi s ním na cestě tam, aby tě snad žalobce nepředal soudci a soudce soudnímu sluhovi, a byl bys uvržen do vězení.“ .

Nebeský Otec nemůže vyslyšet naše modlitby, pokud jednáme BEZZÁKONNĚ, tedy pod emocemi a Egem. Naše srdce musí být čisté, spravedlivé. Proto také nám říká náš nebeský Otec skrze Izaiáše toto:

Tak pojďte a urovnejme záležitosti mezi sebou, říká Jehova. I kdyby se vaše hříchy prokázaly jako šarlat, budou vybíleny právě jako sníh; i kdyby byly rudé jako karmínová látka, stanou se dokonce podobnými vlně.“ .

Nebeský Otec nemůže nikomu stranit, proto čeká na to, až dosáhneme na skutečné POKÁNÍ, jak vůči člověku, tak také vůči sobě. Pak naše hříchy ze své paměti vymaže a porazí pro nás symbolického vykrmeného býka a obleče nás do nejlepších symbolických oděvů a řekne:

Protože tento můj syn byl mrtvý, ale opět ožil; byl ztracen, ale našel se.“ .

Ego a emoce jsou náš velký protivník a jen opravdové pokání dokáže tohoto protivníka porazit.

Svatý, svatý, svatý, nebeský Otče, Svrchovaný Bože, Pane JeHoVaH (Jehovo), dovol nám porazit naše ega a naše emoce, které nás od Tebe Otče oddělují. Kéž se nám pokání, poníženost mysli stane potěšením a radostí, aby jsi vymazal náš hřích, naší bezzákonnost, které se dopouštíme. Urovnej s námi Otče všechny záležitosti podle našich skutků, jako i my urovnáváme naše záležitosti vzhledem k našim bližním, kterým odpouštíme, protože byli podvedeni díky egu a emocím a působení Satanova ducha, jeho myšlenek. Prosím o odpuštění prostřednictvím dokonalé oběti našeho Krále a Vykupitele, Tvého Syna a Beránka našeho. Amen a amen

V Agape a s Agape Vaše sestra a Váš bratr, Pánův otrok, Šárka a Igi (Šági)