Obratným řízením totiž povedeš svou válku, a v množství rádců je záchrana.

Spread the love

Bratři a sestry, přátelé Pravdy, drazí čtenáři. Toto zamyšlení, tuto úvahu měla Šárka zapsat pod vedením Otcova ducha 19.09.2024, poté co jsme se měli zamyslet nad tím, že je zde čas soudu a s ním přichází i osobní obžaloby pro každého z nás, aby se stav srdce před přicházející válkou projevil. PROČ MUSÍME PODROBIT SAMI SEBE ZKOUMÁNÍ, zda je vše v našem životě v pořádku:

Aniž bychom si povšimli. Aniž bychom se vnitřně změnili. Aniž bychom dle svých myšlenek byli si svedení na scestí vědomi. Tak rychlé to může být. Tak nenápadné a záludné. Aniž bychom si povšimli a již na straně světa stojíme.

Vše zdá se nám být v pořádku. Vždyť stále na Otce Jehovah myslíme. Dle svého rozumu vše správně děláme. A i přesto na špatné straně stojíme.

Jak se to může stát? Vládce světa, času zdokonalit se, měl více než dost. A má především v rukou velký trumf. Tím trumfem jsou naše slabosti. Slabost každého lehce odhalí. Vždyť my sami jí odhalíme mimoděk (náhodou).

Stále lidmi jsme, se svými všemi radostmi, starostmi i slabostmi. Jeden je prchlivý, jiný bázlivý, jiný pak jako straka blyštivé má rád, jiný zas svou práci nesnáší, jiný ji zas miluje. Každý zcela jiný jsme a každý v něčem jiném slabší i silnější. A právě na naší slabší stránku Satan se zaměří.

Nic se pro nás vědomě nezmění a přitom se změní vše. Aniž bychom si povšimli a již na straně světa stojíme.

Co však s tím? Jen jedna cesta je, stále na sebe sama zaměřit vlastní “drobnohled”. Nač myslím, proč to či ono dělám, k čemu směřuji. Myslím na Otce, to co dělám je s Ním v souladu, k Němu a Jeho vyzdvižení směřuji? Nebere mi to, co právě činím, čas a pozornost, kterou mám mít pro Otce?

Někdy sami nedokážeme vše odhalit. Vždyť každá léčka Satana zcela dokonalá je. Pak by měl zasáhnout náš protějšek – žena/muž který s námi tvoří pár, či naše duchovní rodina. Oni mohou vidět to, co nám uniká.

Není třeba mnoho slov, postačí vyjádřit pochybnost, jen naznačit, abychom se mohli zamyslet. Náš protějšek, či duchovní rodina v tu chvíli nám záchranný kruh podává.

„Zákon moudrého je zdrojem života, aby [člověka] odvrátil od léček smrti. .

„Padne pták do pasti na zemi, když na něj není léčka? .

Šárka

Žít v dokonalém páru, mít kolem sebe skutečnou Boží rodinu, ne tu, která si na ni jen hraje, JE TEN NEJVĚTŠÍ DAR, bratři a sestry. Tato rodina je nám nebeským Otcem odhalována duchem, ne lidskou krásou a lidskými slovy. Proč je to DAR? Protože nás mohou tito duchovní příbuzní nasměrovat k tomu, zda jsme sami sebe nepodvedli tím, že jsme uvěřili, že nás Satan už nedokáže zlákat na svou stranu. My nemáme nadhled v danou chvíli, ten má náš životní partner, naše druhá polovina, nebo jej mají ti, kdo jsou nám příbuzní duchem.

Už jsme to s Šárkou zažili mockrát, že jsme museli jeden druhého upozornit, že nám do naší mysli vstupuje ten ničemný. Když se nám to stalo, bylo potřeba se nad tím zamyslet. Tak jsme si vyzkoušeli na vlastním životě, jak lehce Satan dokáže zaútočit na naši mysl, na naše slabosti.

Jak mi Šárka vysvětlila, ženy potřebují pro pocit vnitřní svobody si vše symbolicky osahat a často hledají různé pohledy na určitý námět. A zde má Satan širokou škálu možností, jak ženu přivést na scestí. Jsou to z jeho strany jen takové lehké ponoukání, aby žena nakonec zabředla do něčeho, co se neslučuje s Božím POROZUMĚNÍM.

Pavel dal proto ženám tuto radu:

Bůh totiž není Bohem nepořádku, ale pokoje. Jako ve všech sborech svatých,  ať ženy ve sborech mlčí, neboť jim není dovoleno mluvit, ale ať se podřizují, jak říká i Zákon.  Jestliže se tedy chtějí něco naučit, ať se zeptají doma svých vlastních manželů, neboť je potupné, aby žena mluvila ve sboru. Cože? Vyšlo snad Boží slovo od vás nebo snad dosáhlo jenom až k vám? Jestliže si někdo myslí, že je prorok nebo obdarovaný duchem, ať uzná, co vám píšu, protože to je Pánovo přikázání. Jestliže je však někdo nevědomý, zůstává nevědomý.“ .

Někoho by mohlo nyní napadnout, že Šárka vyučuje a mluví, ač je to Pánem Jehošuou zakázáno. Pokud její slova, která tu kdy zazněla prozkoumáme pozorně, zjistíme, že je vždy vedena k tomu, aby sama sobě kladla otázky. Nebeský Otec jí nedovoluje učit, což je ten příkaz, aby žena mlčela. Vše spolu konzultujeme a já jsem ten, kdo má odpovědnost za výklad a správné porozumění. Předložené otázky nebeským Otcem mi pomáhají logicky vše rozebrat. Nalézt skutečné POROZUMĚNÍ.

Takto nás nebeský Otec sjednocuje duchem. Dokud oba nejsme sjednoceni, stále o myšlenkách komunikujeme a já je pak mohu převést při plném převzetí odpovědnosti za výklad na sebe. Proto chce nebeský Otec, aby byly úvahy Šárky součástí článků, abychom se naučili jako duchovní manželé propojeni do jednoho těla o všem mezi sebou mluvit a reagovat na potřeby nás všech, jak nás nebeský Otec duchem vede.

Příklad. Měl jsem dnes potřebu předložit úplně něco jiného, než tyto myšlenky. Přesto mi nebylo dovoleno to, co už máme nějaký čas sepsáno, nebylo mi to dovoleno zveřejnit. Ptal jsem se Otce proč, co je tam špatně, co jsem tam nevložil, aby to bylo moudré. Prosil jsem jej, ať vede svým duchem Šárku, když já to nedokážu pochopit.

Šárka si koncept opět přečetla a pak mi na mé otázky, které jsem kladl Otci odpověděla. Vše je v myšlenkách zapsaných správně, jen na ně ještě nepřišel ten správný čas. To jsem vnímal už při mé modlitbě, ale Šárka mi to, že rozumím správně mohla potvrdit ač nevěděla na co vše jsem se ptal.

Tato zkušenost jen podtrhuje to, o čem máme přemýšlet, jak moc potřebujeme nadhled, že jej může dát ten, kdo je naší duchovní polovičkou. Tam kde ještě nemáme své protějšky, je potřebné získat odpověď od našich duchem vedených bratrů a sester, kteří se na náš problém mohou podívat z nadhledu.

Kdy jedná žena moudře vzhledem k určitým věcem, které si potřebuje osahat? Když nejprve vše probere se svým mužem, který jí předloží výklad k dané věci. Teprve pak může co by poučená žena, jít zkoumat co učí někdo jiný a rozeznat, zda je ten dotyčný veden Otcovým duchem, nebo jen předkládá lidskou moudrost, kterou obdržel od Satana, aby svedl za sebou nepoučené.

Tímto jednáním zbavuje svého muže odpovědnosti za její kroky, protože ten učinil vše potřebné, aby jí Satan nepodvedl. Sama pak uvidí rozdíl a pochopí Satanovu léčku v takovém učení. Pokud pak zjistí, že co odhaluje někdo jiný je v souladu s duchem, může opět s manželem toto vše probrat a prosit, aby jim to správné nebeský Otec odhalil a sjednotil duchem. Tak může zapůsobit na muže, aby se zamyslel nad tím, co mu zatím unikalo.

Tímto jednáním žena zajistí, že je Satan nerozdělí a oba si zachovají touhu být vedeni Otcovým duchem. Žena nepodlehne emocím a muž nepodlehne Satanově logice. Musíme stále prosit o moudrost, o vedení duchem. Zachovávat si prostor ve svém srdci, abychom všemu správně porozuměli. Přijímat radu našich skutečných duchovních bratrů a sester, ne jako něco, co nás rozděluje, ale sjednocuje Božím duchem.

PROTO JE VELICE DŮLEŽITÉ HLEDAT NEJPRVE U SEBE, ZDA JSEM SE NEVYDAL NA ŠPATNOU CESTU, AČ SI MYSLÍM, ŽE JE U MNE VŠE V POŘÁDKU. Proto je nám řečeno:

Když ti do srdce vstoupí moudrost, a poznání se stane příjemným samotné tvé duši, schopnost přemýšlet bude nad tebou držet stráž, rozlišovací schopnost tě bude bedlivě střežit, aby tě osvobodily od špatné cesty, od člověka mluvícího zvrácenosti, od těch, kteří opouštějí stezky přímosti, aby chodili po cestách tmy, od těch, kteří se radují, když činí špatné, kteří mají radost ze zvráceností špatnosti; od těch, jejichž stezky jsou pokřivené a kteří se odchylují v celém svém běhu; aby tě osvobodily od cizí ženy, od cizinky, která uhladila své vlastní řeči, která opouští důvěrného přítele svého mládí a zapomněla i na smlouvu svého Boha.“ .

Důvěřuj v Jehovu celým svým srdcem a neopírej se o své vlastní porozumění.“ .

Přišel soud na celé tělo pod sluncem, kdy srdce člověka vynáší na světlo, co máme v srdci a mysli. Spravedlivý, ten za svými kroky vždy hledá nejprve Boží vůli a tu touží naplnit. Ničemný hledá vlastní cestu a způsob jak svou ničemnost omluvit.

A 25.09.2024 přišlo k Šárce toto slovo, tyto myšlenky, aby je pro nás zapsala:

Jehova je duch, a kde je Jehovův duch, tam je svoboda.

„Co bylo, to bude, a co se dělalo, to se bude dělat znovu. Není nic nového pod sluncem“ .

Před lety, když začala jsem v Písmu hledat na otázku „kam dovede mne tento svět“ odpověď, když začala jsem i tyto stránky číst, nebylo a není to podobné tomu, co lidé činili v době dávno minulé?

„Potom všichni vojenští velitelé, Jochanan, syn Kareacha, Jezanjáš, syn Hošajáše, a všechen lid, od nejmenšího po největšího, přišli za  prorokem Jeremjášem a řekli mu: „Vyslyš prosím naši prosbu a modli se za nás k Jehovovi, svému Bohu, za všechny tyhle zbývající. Vždyť nás bylo mnoho a zůstalo nás jen pár, jak sám vidíš.  Ať nám Jehova, tvůj Bůh, řekne, kterou cestou máme jít a co máme dělat.“ .

V kterýkoli okamžik mám možnost se svobodně rozhodnout jakou cestou vydám se.

„Jehova je duch, a kde je Jehovův duch, tam je svoboda.

Půjdu cestou s Otcem či cestou vlastního rozumu?

„Pokud vám nepřijde dobré sloužit Jehovovi, rozhodněte se dnes, komu budete sloužit – jestli bohům, kterým sloužili vaši předkové na druhé straně Řeky, nebo bohům Amorejců, v jejichž zemi žijete. Ale já a moje domácnost budeme sloužit Jehovovi. .

Hledala jsem, nalezla. Hlas vlastního rozumu rozhodla jsem se poslechnout, pak stejné je, jako bych nalezené odmítla. Svobodně jsem se rozhodla vlastní cestou jít, zodpovědnost pak také za svou cestu přebírám.

Poklop byl otevřen. Nelze nic zastavit.

Co ve svém srdci toužíme mít? Jako cestou chceme jít?

Co tím poklopem? Pravda, skutečnost, fakt, pravidla.

Co nelze zastavit? Proces, soud, soudní řízení.

Vše jsme dostali. Jak chovat se, co nejdůležitější je, čím bude kdo poměřen, zda bude žebřík záchranný přistaven.

Láska či majetek. Odpuštění či souzení. Pochopení či nenávist. Empatie či odsudek.

Svědci obžaloby přichází, jeden, druhý, třetí, několik. Měřící provazec. Olovnice spuštěna.

Kdo bude hájit mne? Kdo za mne na „lavici obhájce usedne“? Člověk? Nikoli. Mé srdce o mne vše odhalí.

„Pokud však jde o mne, přiblížit se k Bohu je pro mne dobré. U Svrchovaného Pána Jehovy jsem umístil své útočiště, abych oznamoval všechna tvá díla.

Šárka

Kdo všechna tato slova správně pochopí? Ten, kdo zkoumá vše. Pomoci nám mohou i články, které promlouvaly k těm, jež skutečně patří NEBESKÉMU KRÁLOVSTVÍ.

Svatý, svatý, svatý, náš nebeský Otče, Svrchovaný Pane, JeHoVaH (Jehovo) vojsk. Dej nám Otče, Tvé vedení. Prosíme o moudrost, ducha. Dovol nám porozumět všem Tvým cestám, po kterých máme kráčet. Dovol nám porozumět životním cestám našeho Krále, Pána Jehošuy, Tebou Pomazaného, abychom kráčeli v jeho šlépějích. Aby světlo porozumění od Tebe Otče se odráželo od nás a my se mohli stát pro posvěcení Vašich svatých jmen jasem prostoru v tomto ničemném světě. Amen a amen

V Agape a s Agape Vaše sestra a Váš bratr, Pánův otrok, Šárka a Igi (Šági)