Myšlenky, které patří těm, jenž jsou příslušníky NEBESKÉHO KRÁLOVSTVÍ – A tvá starší sestra je Samaří se svými závislými městečky, jež bydlí nalevo od tebe, a tvá sestra mladší než ty, která bydlí napravo od tebe, je Sodoma se svými závislými městečky – část šestá

Spread the love

Text, který je v nadpise článku pochází z 16. kapitoly knihy Ezechiel. Spadá do myšlenek, které k Ezechielovi přišly od samotného nebeského Otce, JeHoVaH (Jehovy) vojsk, našeho Stvořitele v šestém roce, šestého měsíce, pátý den tohoto měsíce. Jaký je to čas v našem kalendáři?

Královský rok vždy začíná 1. nisana. Je to pohyblivé datum, proto můžeme najít počátek nejdříve z 6.3. na 7.3., protože víme, že 15. nisana je vždy úplněk, který nemůže nastat dříve než po jarní rovnodennosti po západu slunce z 21.3. na 22.3. . Jeho nejzazší počátek pak připadá na západ slunce z 5.4. na 6.4. v daném roce. Máme tu tedy časový interval, který trvá 155 dní, pokud bereme židovský kalendář, abychom nalezli den, kdy slovo k Ezechielovi přišlo.

Je to důležité pro další pochopení. Víme, že šestým rokem byla myšlena vláda Sedekiáše, posledního Judského krále. Šestý rok byl v roce 593 až 592 př.n.l. . Od osmé kapitoly přicházelo to co dále Ezechiel popisuje, co zažil. Vše je zaměřeno v těch následujících viděních v kapitolách 8. až 16. hlavně na Jeruzalém a chrám. Na špatnou situaci na těchto místech.

Pokud se nebeský Otec nemění. A my víme že ne, jednal s Ezechielem podobně, jako se to děje dnes nám s Šárkou, kdy určitá myšlenka, určitý námět, přichází k nám během jednoho dne. Pak z nich tvoříme články. Takže každá Ezechielova kapitola byla zapisována v konkrétní den. Osmá pátý den, devátá šestý den atd. . Takže šestnáctá byla sepsána třináctý den.

Pro nás je důležité pochopit, že byl vyřčen duchovní soud nad městem a chrámem. Fyzický nastal později, až v roce 586 př.n.l. . Protože se vše opakuje i dnes na duchovní úrovni, musíme hledat v záznamech z minulého roku, zda nenastalo něco podobného ze strany našeho nebeského Otce vzhledem k nám. Ke druhému duchovnímu chrámu a druhému duchovnímu Jeruzalému. Proč? Protože nám bylo oznámeno, že bude zbořeno duchovní město i duchovní chrám.

Kdo to viděl? Svět? Ne. Jen ti, kdo zkoumají věci duchovním zrakem. Musíme tedy zjistit, zda se v daném termínu neodehrálo něco, co tento soud oznámilo, že nastane právě toto zničení. Pokud tedy půjdeme logikou, že přičteme k 7.3. 155 dní, dostaneme se k 11.8., tedy k 10.8.2023 po západu slunce. Koncové datum je 9.9.2023 po západu slunce. A pak tu máme ještě osm dní, které následují.

Musíme tedy hledat v archívu článků od 10.8.2023 do 17.9.2023 myšlenky, které byly v tom čase podobné těm, které nacházíme v kapitolách 8. až 16. . Zajímavá je shoda v tom, že nám bylo vysvětleno v tom čase osm kapitol z knihy Izaiáše.

Verš, na který jsme měli zaměřit svou pozornost a je citován v nadpisu článku, tak ten nám byl dán 23.08.2024, abychom mu věnovali svou pozornost. Ezechiel kárá Jeruzalém a Judu jako celek za jeho pýchu. Proto k Judě promlouvá jako ke své duchovní manželce a oznamuje jí toto:

A krášlila ses stále zlatem a stříbrem, a tvým ošacením bylo jemné plátno a drahá látka a vyšívaný oděv. Jedla jsi jemnou mouku a med a olej a vyrostla jsi do velmi velké krásy a postupně ses stala vhodnou pro královské postavení. A pro tebe začalo vycházet jméno mezi národy kvůli tvé kráse, neboť byla dokonalá díky mé nádheře, kterou jsem na tebe vložil, je výrok Svrchovaného Pána Jehovy. Začala jsi však důvěřovat ve svou krásu a stala ses kvůli svému jménu prostitutkou a vylévala jsi své skutky prostituce na každého kolemjdoucího; bylo to jeho.“ .

Pokud se vrátíme k článku z 23.8.2023, prosím, přečtěte si jej důkladně a porovnejme to s tím, co jsem nyní uvedl z Ezechiele. Zda nám nebylo skrze Izaiáše osmou kapitolou odhaleno právě toto v dnešní době. Článek si rozklikněte zde. K čemu nás vedl? K POKOŘE, k zamyšlení jak se díval nebeský Otec na duchovní stav tehdejšího druhého duchovního chrámu a druhého duchovního Jeruzaléma a také na stav družiček, tedy Efraima.

Tak jako fyzické zničení druhého chrámu a města v roce 70. n.l. mělo Židy přivést k trvalé POKOŘE, mělo i zničení duchovního města na podzim roku 2023 vést nás k trvalé POKOŘE. Proto byla Šárka vedena 23.08.2024 k této úvaze, kterou měla sepsat:

Jak lépe popsat pokoru, než jí s pýchou porovnat.

„Pýcha nás neustále klame. Ale hluboko pod povrchem průměrného svědomí nám tichý, malý hlas říká, že něco není v pořádku.“ —  Carl Gustav Jung

Pýcha do temnoty vede nás. Vlastní vyvýšenost v nás probouzí, na ostatní z výše pohlíží. Pýcha ve své podstatě k smíchu je, člověk pyšně namyšleně vzhlíží k nebesům, jak kdyby zapomněl pravdu o svém původu, vždyť jak se může pyšně vypínat ten, kdo je jen z prachu zhotoven?

Pýcha končí v okamžik, kdy si otázky klást začínám – kdo stvořil mne? Proč jsem na světě? Co znamená můj život v porovnání se světem? Co zde po sobě zanechám? Pokud Pravdu hledat započnu, pak v mém životě pýcha předá pokoře pomyslnou štafetu.

Pýcha dveře zavírá, pokora je otvírá.

„Moudrý bude naslouchat a přijme více poučení, a člověk s porozuměním je ten, jenž získává obratné vedení, aby porozuměl přísloví a matoucí řeči, slovům moudrých a jejich hádankám.“ .

Pýcha nebezpečná, plíživá. Když blízko ní budu stát, „nakazím se“ dříve či později.

Pýcha je před zřícením, a domýšlivý duch před klopýtnutím.“

Pýcha velmi zrádná je, jen co o sobě si pomyslím, že ve mně pokora vítězí, v tu chvíli pýcha může převzít otěže = „světe dívej se, já jsem pokorná“ tak a podobně začne pýcha vládu přebírat.

Co přináší nám pokora? Ochotu změnit se, naslouchat, rady přijímat, hledat řešení, svobodu od svého vlastního já (již neřeším, co myslí si okolí, ano naslouchám, vždy mohu se poučit)

„Řeknou-li ti, že o tobě někdo špatně mluví, nehaj se, nýbrž odpověz: Takže nevěděl o ostatních mých chybách, jinak by nebyl mluvil jen o těchto.“ Epiktétos

Pýcha a pokora věční soupeři. Pýcha sama se na nás nalepí, o pokoru musíme celý život sami se sebou bojovat.

„Pohleď, toto se prokázalo jako provinění tvé sestry Sodomy: Pýcha, dostatek chleba a bezstarostnost, že zůstávala nerozrušená, to patřilo jí a jejím závislým městečkům, a neposílila ruku ztrápeného a chudého.“ .

Šárka

Zamyslet se tedy musíme, zda v našem srdci POKORA našla své trvalé místo. Pokud ne, pak se tento stav projeví skutky a ty nás odsoudí. Budeme jako Sodoma a její závislá městečka bratři a sestry. Pro činnost, pro kterou nás nebeský Otec povolal, pro tu nemá PÝCHA v našich životech žádné místo. Nejsme lepší prach, než ten, který tvoří ostatní lidské bytosti.

Pokud si to uvědomíme, ztratíme touhu soudit druhé, ale vše necháme na SPRAVEDLIVÉM SOUDCI, tím je Pán Jehošua Kristus. Skutečná TÍSEŇ, která nyní přichází, dokáže dokonale pokořit každého člověka. Pokud už nyní někoho odsoudíme, JEDNÁME NESPRAVEDLIVĚ. Ukazujme směr, ale zůstaňme lidští a pokorní. Radujme se, když vidíme u někoho změnu, tak jak se radují andělé v nebi, když vidí naši nápravu smýšlení, jak to popisuje samotný Pán Jehošua:

Tak, říkám vám, nastává radost mezi Božími anděly z jednoho hříšníka, který činí pokání.“ .

POKORA a POKÁNÍ jsou na stejném schodu POP a VÚP. Na nejvyšším schodu, které nám otevírají dveře na Beránkovu svatbu. Do přítomnosti našeho Otce a Syna. Kdo ji mít nebude, TEN NEMŮŽE VSTOUPIT!

POP = Pozornost, Odpuštění, Pokání
VÚP = Vděčnost, Úcta, Pokora

Při sepisování myšlenek Šárky pro tento konkrétní článek se stala jedna záležitost, která by nás mohla zajímat. Proč? Protože odhaluje, jak důležité je v dnešní době spolupracovat při našem vedení Otcem v páru. Co se stalo? Nejprve byla Šárka vedena k tomu, aby sepsala úvahu. Teprve pak nebeského Otce prosila, aby nám dal k této úvaze potřebný text = Ezechiel v nadpisu.

Když se tak stalo, nerozuměla tomu do hloubky. Brala to tak, že se jedná o to, že když se v textu hovoří o sestře, tak sestrou POKORY je PÝCHA. Teprve dnes, když doplňuji myšlenky, jsem byl veden k tomu, abych začal hledat v archivu. K tomu mne samozřejmě vedl duch. Otec dal Šárce před třemi dny, aby opět začala zkoumat Izaiáše. Řekl jsem jí, že jsem prvních osm kapitol už verš po verši rozebral a že se může k článkům vrátit.

Ona nechtěla. Prostudovala si sama první tři kapitoly. Když jsme se bavili o tom, kam jí myšlenky vedly, tak prohlásila: „To, co je uvedené v prvních třech kapitolách, jsme prožili či stále prožíváme.

Slyšte, nebesa; a dopřej sluchu, země, neboť sám Jehova promluvil: „Syny jsem vychoval a odchoval, ale oni se proti mně vzbouřili. Býk dobře zná svého kupce, a osel jesle svého majitele. Izrael nezná, můj vlastní lid se nechová s porozuměním.“ .

Kvůli sobě samým se straňte pozemského člověka, jehož dech je v jeho chřípí, vždyť na jakém základě se má brát v úvahu?“ .

A lidé budou skutečně tyranizovat jeden druhého, ano každý svého bližního. Budou útočit, chlapec proti starci a nepříliš vážený proti tomu, jenž má být ctěn.“ .

Teprve až si pročetla koncept dnešního článku (NEMOHL JSEM JEJ ZVEŘEJNIT DOKUD SI JEJ NEPŘEČETLA, ač mi Otec myšlenky v článku schválil. Jasně mi dal najevo, že chce ještě něco doplnit, že k tomu potřebuje Šárku).

Teprve pak pochopila, proč měla k úvaze připojit verš z nadpisu.

A co potřeboval doplnit? Právě to, k čemu byla vedena, že už jsme v duchovním ohledu to vše prožili a když se vrátí k článkům, že to pochopí. Pokud bychom nebyli do myšlenek zapojeni oba, bylo by to jen poloviční POROZUMĚNÍ. Oba jsme měli podobný pocit, spojený s husí kůží, když jsme si uvědomili, jak je vše dokonalé, skrze tuto spolupráci. Jak to potvrzuje pro nás Otcovo vedení, jeho ducha v tomto díle.

Zkusme tedy všichni, kdo máme své životní partnery, zapojit je, abychom měli dvojnásobný podíl na duchu. Nejenom, že tím získáme lepší vzájemnou komunikaci s našimi partnery, ale získáme i důkaz, že skutečně se základním stavebním kamenem Božího království stává dokonalá dvojice muže a ženy, když jsou spojeni do jednoho těla.

Brzy to pochopíme i na dalších dvojicích a to nastane po 20.09.2024 . Je to úžasné takto pozorovat. Ještě úžasnější je to zažívat bratři a sestry. Události, které v krátkém čase nastanou to ještě urychlí. Doporučuji všem se vrátit k článkům, jež se zabývají Izaiášem, jeho slovy. Nalezneme je v archívu ze srpna 2023.

Svatý, svatý, svatý náš nebeský Otče, JeHoVaH (Jehovo) Bože na nebesích. Nauč nás pokoře, pokání, abychom mohli vstoupit do Tvého podivuhodného světla porozumění. Pak budeme rozumět Tvé svaté vůli, naučíme se s Tebou Otče komunikovat, abychom slyšeli Tvůj tichý hlas, který nás povede cestou života, po které máme chodit. Nám nepřísluší v tomto světě, abychom řídili svůj vlastní krok. Ať se děje Vaše vůle Otče skrze našeho Krále a Vykupitele, Pána Jehošuu Krista.

V Agape a s Agape Vaše sestra a Váš bratr, Pánův otrok, Šárka a Igi (Šági)